5 . قیام یک پارچه ی مردم
5. قیام یکپارچهی مردم وحدت مردم در انقلاب بهگونهای بود که به کاربردن واژههایی، مثل مردم و ملت برای شناساندن آن نارساست. باید از واژهی امت که به مفهوم دقیق قرآنی خود در انقلاب تحقق یافت، استفاده کرد. در انقلاب اسلامی جمعیتی بزرگ در اوج پاکی، ایثار و پذیرا
5. قيام يكپارچهي مردم
وحدت مردم در انقلاب بهگونهاي بود كه به كاربردن واژههايي، مثل مردم و ملت براي شناساندن آن نارساست. بايد از واژهي امت كه به مفهوم دقيق قرآني خود در انقلاب تحقق يافت، استفاده كرد.
در انقلاب اسلامي جمعيتي بزرگ در اوج پاكي، ايثار و پذيرا شدن اسلام و رهبري، با حركتي پرتلاش، هدفدار و هماهنگ با خط رهبر مكتبي، قيام كردند و اين يكي از ويژگيهاي ممتاز انقلاب اسلامي است كه تاريخ كمتر نظيري براي آن سراغ دارد.
اين وحدت همهي اقشار ملت و بالاتر از آن، تمام جريانهاي سياسي را زير پوشش داشت و سر راه خود، مخالفان، بيطرفها و حتي آنهايي را كه انديشههاي وارداتي داشتند با خود همگام كرد و شكافها و نقطههاي ضعفي را كه ممكن بود مورد سو استفادهي دشمن قرار گيرد، پركرد.
اين وحدت از نوع ائتلافهاي حزبي يا سازماندهيهاي موقت و مصلحتآميز نبود، بلكه در فرياد الله اكبر متجلّي ميشد; آنگونه كه در روز عيد فطر و تاسوعا و عاشوراي سال 1357 ش. در تهران و نيز در تظاهرات عظيم سراسر ايران شاهد بوديم.
اسلام، تنها عامل يكپارچگي مردم بود و اگر شعار و شعور ديگري حاكم بود، بيترديد وحدت آنان لطمه ميخورد. از اين رو بود كه اهلتسنن با شيعه همصدا شدند، تكبير وحدت سردادند و در يك سنگر رزميدند.